info@primoss.si
  Vedno dosegljivi

  03 714 81 38
  8.00 - 16.00

Pogosta vprašanja

1. Nič ne vem o spletnih straneh. Kakšna bo končna cena, so tudi kakšni letni stroški?

Za vsako spletno stran vedno in povsod potrebujete 3 stvari.

  • Izdelavo spletne strani
    Izdelava spletne strani je od 299 EUR. To je enkratni strošek, ki se 100% poravna, ko je stran končana.
  • Spletno domeno
    Vsaka spletna stran potrebuje domeno. To je naslov pod katerim vas najdejo uporabniki na spletu. Npr. www.primoss.si. Spletno domeno lahko zakupite tudi pri nas, obračunava pa se vsako leto. Se pravi, domeno podaljšate preden poteče. Znesek zakupa in podaljšanja je 20€/leto.
  • Spletno gostovanje
    Vsaka stran mora nekje gostovati. To pomeni, da morate zakupiti nek strežnik na katerem bo stran shranjena. Cene strežnikov so si zelo različne, odvisno koliko prostora vaša stran zasede. Gostovanje lahko zakupite pri nas že za 30€/leto, brez omejitve prenosa.

2. Ali lahko spletno stran urejam sam?

Seveda, vse naše spletne strani so izdelane tako, da lahko uporabniki urejajo preko CMS urejevalnika (urejanje besedil, dodajanje fotografij, ...). 

3. Je lahko spletna stran tudi v tujih jezikih?

Poleg slovenskega jezika lahko izbirate med vsemi tujimi jeziki. Cena za dodaten tuji jezik je 150€.

4. Je spletna stran prilagojena za ogled na mobilnih telefonih in tablicah?

Da. Vse spletne strani izdelane pri Primoss so prilagojene za ogled na mobilnih telefonih in tablicah. Torej, vse naše spletne strani vsebujejo tako imenovani "responsive design".

5. Koliko časa traja izdelava spletne strani?

Izdelava spletne strani je v veliki meri odvisna od vas. V kolikor nam pošljete celotno gradivo, ki ga želite imeti objavljenega na vaši spletni strani, je lahko enostavna spletna stran izdelana v nekaj delovnih dneh. Izdelava spletne strani, ki je zahtevna pa lahko traja od 14 dni naprej.

6. Zakaj imate pakete za izdelavo spletne strani?

Izkušnje so pokazale, da podjetja iščejo nekoga, ki bo izdelal profesionalno in praktično pripravljeno spletno stran. Z našimi paketi in ceniki za izdelavo spletnih strani želimo zadovoljiti prav takšne stranke in jim tako olajšati nakup, saj jim ponujamo celovito rešitev. Spletno stran tako naredimo hitreje in jo lahko začnete prej uporabljati.

7. Potem lahko naročim samo paket in sem tako omejen pri izbiri?

Ne bo držalo. Seveda smo prilagodljivi in vam izdelamo spletno stran, ki bo zadovoljila vse vaše želje in potrebe. Takšna izdelava spletne strani pomeni za vas višje stroške izdelave in vam moramo izdelati posebno ponudbo.

8. V paketih ponujate več orodij, če česa ne želim, je potem cena nižja?

Paketi Primoss so sestavljeni tako, da vključujejo določena orodja. Stranka ima na izbiro ali bo ta orodja imela vključena ali pa ne. Cena paketa se zaradi tega ne zniža.

9. Kaj pa, če v paketu ni kakšnega orodja in ga želim na svoji spletni strani?

V tem primeru vam izdelamo poseben modul, komponento ali vtičnik. Prav tako vam pripravimo ponudbo za posebno orodje, ki ga želite na spletni strani. V kolikor je veliko programerskega dela, vam svetujemo, da izberete paket po meri. 

10. Ali imam lahko na spletni strani video?

Na vsaki naši spletni strani lahko imate video posnetke. Priporočamo, da posnetke dodajate s pomočjo kode, ki jih ponujajo takšni kanali (Youtube, Vimeo, ...), zaradi hitrejšega delovanja spletne strani.

11. Se bo moja spletna stran uvrščala visoko na spletnih iskalnikih?

Pri Primoss vam izdelamo spletno stran tako, da je so vaše možnosti za visoko uvrščanje v iskalnikih veliko boljše. Spletne strani vključujejo osnovno vsebinsko in tehnično optimizacijo spletne strani. V kolikor želite dodatne še boljše rezultate, pa je potrebna dodatna storitev optimizacije spletne strani. Osnovna optimizacija pomeni, da je spletna stran optimalno strukturirana za indeksiranje iz strani spletnih pajkov, so naslovi pravilno definirani in prav tako podnaslovi ter so URL naslovi prijazni. Spletni strani že v osnovi dodamo ključne besede, ki so povezane za vašo dejavnostjo. Seveda pa se rangiranje vaše spletne strani na visoke pozicije ne zgodi že naslednji dan. Počakati je treba nekaj časa, da spletni iskalniki poindeksirajo vašo spletno stran.

12. Ali lahko kaj sam storim za boljšo uvrstitev na spletnih iskalnikih?

Lahko tudi sami pripomorete k temu. Priporočamo vam, da pripravite kvalitetna besedila za vašo spletno stran in da pogosto dodajate nove vsebine. Več kot boste pisali o vaših storitvah, izdelkih, da bo na vaši spletni strani čim več uporabnih informacij, ki jih stranke iščejo, bolj bo vaša spletna stran zanimiva spletnim pajkom. To pripomore k višjim uvrstitvam pri rangiranju.

13. Je boljše oglaševanje na Googlu ali optimizacija spletne strani?

Ob storitvi sta dobri, vsaka za nekaj. Oglaševanje na Googlu vam pripomore, da se vaši oglasi prikazujejo glede na vpisane ključne besede še isti dan, ko zakupite oglaševanje. To je hitra rešitev za prikaz vaše spletne strani. Optimizacija spletne strani pa je bolj dolgotrajen postopek, lahko traja tudi po več mesecev, da so vidni rezultati. So pa tako vaše ključne besede boljše optimizirane in se prikazujejo kot organski zadetki. Priporočamo kombinacijo oglaševanja na Googlu in optimizacije spletne strani.

14. Kateri paket vzdrževanja spletne strani mi priporočate?

Paketi Primoss za cenik vzdrževanje spletnih strani so različni glede na število ur, ki jih ima naročnik na mesec za potrebe vzdrževanja spletne strani. Na začetku vam priporočamo osnovni paket.

15. Izbran je bil najmanjši paket za vzdrževanje, dela pa je več. Kaj sedaj?

V temu primeru ste opozorjeni že iz naše strani in vam predlagamo, da zakupite večji paket, ki bo zadovoljil vaše potrebe glede vzdrževanja spletne strani.