info@primoss.si
  Vedno dosegljivi

  03 714 81 38
  8.00 - 16.00

Vzdrževanje spletnih strani je predrago

Pa je res predrago? Nekatera podjetja imajo po zaključeni izdelavi spletne strani, spletno stran. Ne znajo upravljati z njo, ker jih tega ni nihče naučil, zgodi se da nimajo dostopnih podatkov in so prepuščeni sami sebi. Dolgo že ni bilo posodobljene vsebine, ponavadi pa tudi ni posodobitev sistema ali vtičnikov.

Mnogo podjetij se ne zaveda, da je za učinkovit spletni nastopi zjemno pomembno vzpostaviti tudi načrt dolgoročnega vzdrževanja spletnih strani. Ne glede na to, ali gre za Wordpress, Joomlo, Magento ali kateri drug odprtokodni CMS, se mnoga podjetja ne zavedajo pomembnosti uveljavljanja rednih varnostnih posodobitev in dolgoročnega načrta za vzdrževanje spletnih strani.

Teh storitev se podjetja precej otepajo, saj niso seznanjena s pastmi in nevarnostmi, ki se ob nepopolnem vzdrževanju spletnih strani lahko pojavijo. Poleg tega menijo, da so takšne storitve občutno predrage, vendar, če pri tem opišemo nekaj najpogostejših pasti neizvajanja varnostnih posodobitev, se bodo stroški za kakovostno vzdrževanje spletnih strani zdeli zelo nizki.

Nezaželeni in nevarni hekerski vdori

Čeprav obstaja veliko različnih razlogov, zaradi katerih je spletno mesto podjetja tarča hekerskih vdorov, je običajno najpogostejši razlog ta, da vsebina ni bila posodobljena že kar nekaj časa. Hekerjem je namreč preprosto ciljati na zastarela spletna mesta, saj le-ta ne vsebujejo varnega kodiranja in posodobljenih modulov. Glavno prednost, ki jo nudi vzdrževanje spletnih strani, predstavlja varnost.

Tveganje celovitih poškodb sistema 

Odlašanje z vzdrževanjem in posodobitvami povzroča nezaželene težave, saj podjetje pri tem tvega večjo pojavnost problemov na spletnem mestu. Le-to je potrebno sproti posodabljati in vzdrževati, saj preveliki preskoki posodobitev ustvarjajo tveganja za nastanek zastarelih modulov.

Nedosledno posodabljanje ustvarja dodatne stroške

Če podjetje ne izvede posodobitev pravočasno in takrat, ko so ta na voljo, tedaj mora pri kasnejšem posodabljanju vložiti mnogo več napora, časa in stroškov. Podporni razvijalec vzdrževanja spletnih strani bo pri tem porabil mnogo več časa za vse potrebne posodobitve, saj se je v tem obdobju neaktivnosti posodabljanja ustvarilo večje število posodobitev, poleg tega, pa so se pri tem spremenili tudi moduli.

Neobstoječe vzdrževanje prinaša slabo uporabniško izkušnjo

Nekvalitetno vzdrževanje spletnih strani s svojimi neuporabnimi funkcijami ustvarja slabo uporabniško izkušnjo, zato je pri tem pomembno, da spletno mesto sproti posodabljamo in za to delo izberemo izvajalca, ki kakovostno opravlja storitve vzdrževanja spletnih strani. V primeru, da na spletni strani podjetja deluje starejša različica Wordpressa, tedaj bo uporabniška izkušnja obiskovalca in potencialnega kupca mnogo slabša in počasnejša, kot bi bila pri obisku strani, katera uporablja najnovejšo različico Wordpressa.

Nepopolno vzdrževanje zmanjšuje hitrost nalaganja spletnih mest

Vsaka izdaja oziroma različica posodobitev prihaja na trg v obliki novih izboljšav, zaradi katerih stran podjetja postane učinkovitejša. Digitalne vsebine se ne smejo predolgo nalagati, saj s tem močno odganjajo vse obiskovalce in potencialne kupce. Vzdrževanje spletnih strani s svojo podporo in posodobitvami skrbi, da bo hitrost nalaganja vedno na maksimalni ravni.

Hitrost nalaganja spletne strani pa je zelo pomemben dejavnik pri konverzijah ter pri splošnih rezultatih uspešnosti in izmerjenih prihodkih od prodaje. Hitrost nalaganja pa ima velik vpliv tudi na optimizacijo spletnih strani, kjer izvajalci skrbijo za to, da bo čim večje število ljudi videlo spletno stran določenega podjetja. 

Napisal: Primož Vrabič

Preberite še več člankov iz te kategorije

Izkoristimo čas za vzdrževanje spletne strani

Urejanje oz. vzdrževanje spletne strani dajemo vsi na stran, ker smo preveč zaposleni s svojim delom. To bomo že uredili, ko bo čas... Sedaj je ta čas, da pregledate vašo spletno stran in...

Vzdrževanje spletnih strani je predrago

Pa je res predrago? Nekatera podjetja imajo po zaključeni izdelavi spletne strani, spletno stran. Ne znajo upravljati z njo, ker jih tega ni nihče naučil, zgodi se da nimajo dostopnih podatkov in so...

Vzdrževanje spletnih strani v Wordpressu

Velikokrat se zgodi, da je spletna stran izdelana v Wordpresu, z njo pa se po končani izdelavi ne ukvarja nihče več. To je lahko zaradi različnih razlogov; ne znamo, nimamo časa,... Vzdrževanje...

Vzdrževanje spletne strani

Želite, da bo vaša spletna stran varna, dobičkonosna, učinkovita in brezhibna? Vaša spletna stran potrebuje vzdrževanje. Poznamo vzdrževanje funkcionalnosti in pa varnosti CMS sistema. Tudi sami ste...

Ste le klik do povpraševanja za vzdrževanje spletne strani!

Hitro, učinkovito vzdrževanje spletne strani. Pokličite 03 714 81 38 ali pa nam pošljite povpraševanje.