Offsite optimizacija spletne strani

Offsite optimizacija spletnih strani je nekoliko zahtevnejša in zahteva tudi nenehno delo. Spletni iskalniki iščejo druge spletne strani, ki se na vašo spletno stran povezane preko linkov, kar bi naj pomenilo, da imate na strani dobro vsebino. Če se veliko spletnih strani želi povezati na vašo spletno stran, potem imate dobro vsebino. Tako vidijo to spletni pajki od različnih iskalnikov, npr. Googla. 

Ni vseeno od kod je povezava na vašo spletno stran

Ko uporabnik vnese iskalno poizvedbo v iskalniku, mu ta razvrsti zadetke po določenem vrstnem redu. Iskalniki želijo prikazati najboljše in najbolj relavantne, zato za razvrščanje uporabljajo številne dejavnike (Google uporablja več kot 255 dejavnikov razvrščanja). Na algoritme lahko vplivajo pozitivno ali negativno povezave, ki kažejo na spletno mesto.

Če povezave prihajajo iz zaupanja vrednih splenih strani,  lahko pomagajo spletno stran uvrstiti višje. Seveda pa si lahko uvrstitev svoje spletne strani tudi znižamo s povezami iz spletnih strani slabe kakovosti. Določene povezave iskalniki celo kaznujejo tako, da spletno stran razvrstijo na deseto ali višjo stran. Tega si ne želite, zato ne kupujte povratnih povezav (backlinkov), ki jih ponekod oglašujejo za smešno nizke cene.

Za razumevanje kako pravilno uporabljati povratne povezave, morate vedeti kaj Google meni o teh povezavah. Vse vrste povezav, ki so bile ustvarjene z namenom manipulacije z njihovim algoritmom, so nenaravne. Veliko nenaravnih povezav bo na koncu privedlo do kazni. To pomeni, da ne bi smeli kupovati, prodajati, menjati ali zahtevati povezav z namenom povečanja uvrstitve.

Kako varno delati offsite optimizacijo?

Ne delajte nič na silo in tudi ne objavljajte večjega števila člankov v enem dnevu, še zlasti ne na spletnih straneh slabe kakovosti. Ne razumite me narobe, povezave potrebujete, vendar jih boste dobili, če imate dobro vsebino. Delajte po naravnih poteh oz. povezavah in offsite optimizacija spletne strani bo tako veliko bolj kvalitetna.

Vsebinski marketing: Možno je že najti različne spletne strani, ki objavljajo članke z isto ali pa podobno vsebino kot jo imate tudi vi. Nič vas ne stane, če jim pišete ali lahko objavijo vaš članek. Seveda morajo biti članki dobro napisani in povezani s pravo ključno besedo. Tako dobite naravne povezave iz spletnih mest. 

Marketing s socialnimi omrežji: Na spletno stran je treba dobiti čimvečje število obiskovalcev, ker je to tudi eden izmed kriterijev v algoritmih. Te lahko zelo uspešno usmerjate iz različnih socialnih medijev. To je tudi najhitrejši način za promocijo vaše vsebine, ki bi jih lahko zanimala. Žal tudi to ni vedno enostavno, sploh če nimate veliko sledilcev npr. na Facebooku, boste morali porabiti nekaj denarja za promocijo, vendar to deluje in je varno.

Komentirajte na različnih blogih in forumih, ki imajo takšno vsebino kot imate vi na vaši spletni strani. V podpisu lahko imate povezavo do spletne strani.

Objavljajte video vsebine na kanalih, ki so namenjeni temu in pridobite nove obiskovalce še od tam. 

Offsite optimizacija spletnih strani je postopek promocije vaše spletne strani po spletu. Namen je povečati prepoznavnost blagovne znamke, izboljšati uvrstitev v iskalnikih in pritegniti obiskovalce iz drugih spletnih strani. Zato le pogumno! V kolikor pa ne znate, se nimate časa ukvarjati s tem, smo vam na voljo tudi mi.

 

Napisal: Primož Vrabič

Ste le klik do nove spletne strani!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne strani. Pokličite 070 756 630 ali pa nam pošljite povpraševanje.