Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani, ki bodo pripomogle k boljši prepoznavnosti vašega podjetja in dejavnosti.

Spletne strani so izdelane tako, da so prilagodljive in s tem vidne na vseh mobilnih napravah.

Vašo spletno stran boste lahko urejali samostojno, s pomočjo spletnega urejevalnika.

Ko nas potrebujete smo vam vedno na voljo za informacije in pomoč.

Povpraševanje

Radi bi na prvo stran Googla

Znano je, da večina ljudi pregleda le prvo stran Googla. To v praksi pomeni, če nismo vidni na prvi strani, je zelo velika verjetnost, da nas bo videl le malokdo. Zmaga pa je seveda na strani tistih, ki imajo najbolje optimizirane spletne strani. V nadaljevanju nas bo zanimalo predvsem to, kaj vpliva na to, kako visoko se bo naša spletna stran uvrščala na Googlu. Ugotovili bomo, da izredno veliko stvari.

Če bi torej res radi na prvo stran Googla, potem bo potrebno napraviti kar nekaj stvari in pri tem boste morali biti tudi dosledni.

Optimizacija spletne strani (SEO) torej zajema številno vrsto dejavnikov

Dejavniki, ki vplivajo na SEO na sami spletni strani

Radi bi na prvo stran Googla, torej je optimizacija spletne strani za iskalnike nujna. Ta zajema vrsto dejavnikov, ki vplivajo na uvrščanje spletne strani tako v Googlu kot tudi v drugih iskalnikih. V prvi vrsti je vsekakor pomembna kvalitetna vsebina. Iskalniki jo določijo glede na število obiskovalcev, ki se vračajo na določeno spletno stran, glede na čas, ki ga obiskovalci preživijo na določeni spletni strani ter tudi glede na iskanja določene blagovne znamke na Googlu. To so le trije najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na določanje kvalitete vsebine, obstaja pa jih vsekakor še kar nekaj.

Pomembna je tudi dolžina objavljene vsebine. Pri tem velja, da je daljše vsekakor boljše. Eden od pomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na SEO na sami spletni strani, je tudi uporaba ključnih besed v besedilu, naslovih, URL in slikah. Izjemno pomembno je tudi pogosto objavljanje novih vsebin. Na pozitiven rezultat vplivajo tudi HTML označbe glavnega naslova, podnaslovov ter meta opis vsebine.

Pomembna je tudi optimizacija slik, v nadaljevanju pa še internetne povezave na določeno spletno stran in tudi zunanje povezave na zunanje spletne strani. Pomemben dejavnik je vsekakor tudi hitrost spletne strani ter odziven dizajn, ki je prijazen pametnim telefonom.

Strokovnjaki v ospredje postavljajo tudi prepletenost povezav med vsemi podstranmi ter uporaba varne povezave HTTPS.

Dejavniki, ki vplivajo na SEO izven spletne strani

Pomembni pa so seveda tudi dejavniki, ki vplivajo na SEO izven spletne strani. Med njimi so najpomembnejši avtoriteta ter starost domene in spletne strani. Prav tako so izjemnega pomena povezave iz drugih spletnih strani na določeno povezavo, vzporedno s tem pa se vsekakor upošteva kvaliteta povezav, število povezav ter sidrno besedilo. Veliko moč v tem kontekstu pa imajo zagotovo tudi socialni mediji, kjer je pomembno, kdo deli določeno objavo ter število ljudi, ki deli objavo.

Tako je naštetih le nekaj najbolj pomembnih dejavnikov, kar pa ne pomeni, da so to vsi. Še zdaleč ne. Teh dejavnikov je še veliko več, začeti pa moramo pri najpomembnejših, ki so navedene v zgornjih vrsticah. Pametno je tudi, da ne začnemo z vsemi naenkrat. Začeti moramo tam, kjer vemo, da bomo lahko v najkrajšem možnem času in tudi z najmanjšim trudom dosegli največ, kar je na začetku poti mogoče. Nato lahko nadaljujemo s povsem istim tempom ter doslednostjo. Vsekakor nam morajo pri tem pomagati tudi strokovnjaki, ki imajo na tem področju ogromno znanja in tudi izkušenj.

Napisal: Primož Vrabič

Ste le klik do nove spletne strani!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne strani. Pokličite 070 756 630 ali pa nam pošljite povpraševanje.