Koraki pri izdelavi spletnih strani

Vsi hočemo imeti spletno stran, ki bo lepa, pregledna, hitra in pa tudi visoko uvrščena v spletnih iskalnikih. Pa je vaša spletna stran res takšna? Za takšno spletno stran je treba predhodno načrtovanje in delo po korakih.

Določitev ciljev spletne strani

Izdelava spletnih strani brez predhodno določenih ciljev je brezsmiselna. Določiti oz. ugotoviti je treba kdo so naši obiskovalci. Te moramo nekako pripeljati na našo spletno stran in jim tudi ponuditi kvalitetno vsebino o storitvah ali izdelkih, ki jih ponujamo. Ko imamo zbrane te informacije, se lahko lotimo izdelave.

Kdo bo izdelal spletno stran?

Seveda vsi najprej pomislite koliko bo treba plačati za izdelavo spletne strani in da je škoda zapravljati denar za tako nepomembno stvar. Tako iščete prijatelje in sorodnike, ki bi kaj znali narediti ali pa se lotite izdelave kar sami. Za vse skupaj gre čisto preveč časa, ko je stran izdelana, pa sploh niste zadovoljni z njo, ker vam ni všeč ali pa ne deluje kot bi želeli. Komu se lahko pritožite, če ste pa nekaj dobili brezplačno? Zato vam priporočam, da izdelavo spletne strani zaupate podjetju, ki se s tem ukvarja profesionalno. Ti vam lahko nudijo tudi garancijo na delovanje po končani izdelavi in pa tudi vzdrževanje, ki ga boste definitivno potrebovali.

Vsebina na spletni strani

Dobra vsebina je tista, ki bo vašo spletno stran uvrstila med zadetke v iskalnikih (optimizacija spletnih strani) in pa s tem pripeljala tudi obiskovalce. Ti želijo vsebino, ki je za njih koristna in zanimiva, zato vaše storitve ali izdelke predstavite čimbolj podrobno in izpostavite kar mislite, da bi vaše potencialne kupce najbolj zanimalo. Ne pozabite, da so pomembne tudi slike in pa vedno bolj tudi video vsebine. Dobre vsebine ni nikoli preveč, niti za obiskovalce niti za spletne pajke iskalnikov.

Katero platformo izbrati za izdelavo spletne strani?

Izdelava spletne strani naj bo na takšni platformi, ki bo za vas najlažja za urejanje in pa tudi za vzdrževanje. Na voljo je veliko različnih odprtokodnih platform, ki se po večini razlikujejo še samo po izgledu urejevalnika. Vsekakor pa izberite takšno platformo, ki bo omogočala nadgradnjo in posodobitev sistema. Podjetje, ki izdeluje spletne strani, vam bo znalo svetovati katera platforma je primerna za vas.

Optimizacija spletne strani

Izdelava spletnih strani mora biti že na začetku prilagojena spletnim iskalnikom, da jo bodo prikazovali čim višje med rezultati iskanj. Že sama izbira spletne domene, ki jo bo spletna stran uporabljala in potem še izbira ključnih besed, ki jih boste uporabljali pri pisanju vsebine. Algoritmi iskalnikov so zelo zapleteni, ko razvrščajo spletne strani. Veliko je že o tem napisanega, zato si želite na vaši spletni strani kaj tudi sami urediti. Nič ni narobe, če veste kaj počnete. Če ne poznate optimizacije dovolj dobro, je boljše to zaupati podjetjem, ki se s tem ukvarjajo. S tem lahko preprečite škodo, ki bi jo lahko povzročili ob nepoznavanju. Škoda je še nižje rangiranje spletne strani, ki jo lahko iskalniki tako tudi kaznujejo.

Vedno analizirajte kaj se dogaja na strani

Ko bo spletna stran izdelana, jo bodo obiskali prvi obiskovalci. Za analizo spletne strani priporočam Google Analytics, s pomočjo Search Console pa lahko spletno stran prilagajate iskalnikom. Informacije, ki jih boste pridobili lahko koristno uporabite za izboljšave, prilagoditve in pripravo vsebine na spletni strani ter tudi pri oglaševanju.

 

Napisal: Primož Vrabič

Ste le klik do nove spletne strani!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne strani. Pokličite 070 756 630 ali pa nam pošljite povpraševanje.