Vsebina na spletni strani

Spletne strani morajo imeti dobro vsebino in dveh razlogov. Prvi razlog je optimizacija spletnih strani, saj bo spletne stran s kvalitetno vsebino na spletnih iskalnikih razvrščena višje. Drugi razlog, ki pa ga ne smemo zanemariti, vsebino imamo na spletni strani tudi zaradi informacij, ki jih iščejo obiskovalci naše spletne strani. Pomembna je kvaliteta in pa tudi kvantiteta. Pri izdelavi spletne strani si je treba vzeti čas in pravilno napisati vsebino spletne strani, da bo všeč obiskovalcem in pa tudi spletnim iskalnikom (Googlu).

Kakšna naj bo vsebina na spletni strani?

Vsebina na spletni strani je še kako pomembna in mi še vedno posvečamo veliko pozornosti nanjo pri izdelavi spletne strani. Zato naročnikom vedno pravim, da naj napišejo dobro vsebino, ki jo bomo potem mi pregledali in prilagodili. Še vedno ve največ o izdelkih ali storitvah prav naročnik spletne strani. "Tega tako nihče ne bere", je kar pogost odgovor. Žal ni res, zaradi spleta, so uporabniki oz. potencialni kupci vedno bolj poučeni o tem kaj kupujejo in preberejo tudi kaj jim vi ponujate. Je pa res, da nekatere spletne strani ne potrebujejo veliko vsebine, saj so namenjene zgolj za prikaz referenc kakšnih fotografij (npr. fotografi, oblikovalci, ...). Pa tudi slikam je treba dodati naslov in opis, tega ne pozabiti.

Kot sem že omenil, mora vsebino napisati naročnik spletne strani, izdelovalec spletne strani pa naj jo pogleda in prilagodi, da bo zadostila pogojem optimizacije za spletne iskalnike. Samo tako lahko spletna stran čez čas začne rangirati visoko v spletnih iskalnikih. Velikokrat naročniki spletne strani nimajo časa, znanja in pa ne vedo kaj napisati. To razumem, ampak je vseeno pomembno, da se potrudijo in napišejo vsebino za spletno stran.

Zakaj je vsebina na spletni strani pomembna?

Odgovor je samo eden; ker je to pot do uspeha! Z dobro vsebino oz. opisom izdelka na spletni strani boste prepričali uporabnika, da bo brskal še naprej ali pa tudi kupil kar ponujate. Vsebina na spletni strani naj uporabnika prepriča, da bo ostal dolgo na spletni strani, pogleda podstrani in se še kdaj vrne. Ne pišite strokovnih besedil, ampak naj bodo razumljiva širši množici uporabnikov. Vsebino na spletni strani je treba ves čas osveževati in dopolnjevati z novimi članki. To pomeni, da bo zanimiva za vaše obiskovalce, opazil pa bo tudi Google in bo zaradi tega začel vašo spletno stran uvrščati višje v spletnih iskalnikih.

Vsebina za spletne iskalnike

Eno je vsebina za uporabnike, drugo pa je vsebina, ki je napisana za spletne iskalnike. Slednji iščejo ključne besede po katerih potem razvrščajo spletne strani glede na iskalne izraze v iskaklnikih, ki jih vpisujejo uporabniki v iskalnike. Vseeno pa ne pretiravajte z uporabo ključnih besed v vsebini. Če jih boste napisali približno 5% glede na celotno vsebino, bo to čisto v redu. Vsebino prilagodite tako, da bo uporabnik vedel kaj mu želite sporočite in na čimbolj enostaven način opišete kaj je bistvo.

Če še vedno ne veste kako napisati pravo vsebino, pa vam bomo mi z veseljem pomagali in pravilno svetovali. Za vas smo na voljo po telefonu ali pa nam pišite na naš e-naslov.

 

Napisal: Primož Vrabič

Ste le klik do nove spletne strani!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne strani. Pokličite 070 756 630 ali pa nam pošljite povpraševanje.