Izdelava spletnih strani v Wordpressu

Se tudi zgodi, da je že kdo na meji slabe volje, ko prejme ponudbo za več kot tisočaka in to za spletno stran v Wordpressu: "A ste normalni, za nekaj klikov?". Velikokrat sem že prebral in slišal, da je izdelava spletnih strani v Worpressu zelo enostavna in da si jo lahko postavi že čisto vsak. V tem primeru tistih, ki se z izdelavo spletnih strani ukvarjamo profesionalno nihče ne potrebuje več, kaj šele, da bi jim za to plačali tistih nekaj 100€.

Če bi vse to držalo, potem bi vsi programerji in oblikovalci ostali brez dela, je pa ravno obratno, saj je ravno po njih zelo veliko povpraševanje. Spletna stran v Wordpressu ni niti tako nujno, da je enostavna, saj lahko omogoča postavitev in razvijanje tudi zelo zahtevnih projektov.

Za stran v Wordpressu je potrebnih le nekaj klikov

Po eni strani drži, po drugi pa spet ne. Vse je odvisno od tega kakšno spletno stran ste si zamislili in kakšne funkcionalnosti želite. Spletne strani po meri, ko želite določen izgled ali funkcionalnost, ki je predloga (template) ne omogoča, potem lahko enostavno klikanje pozabite. Veliko se da rešiti z nakupom dodatnih vtičnikov, ki pa tudi ne rešijo vedno vsega kar vam povzroča sive lase. Preden se sploh lotite nakupa vtičnikov, pa je treba kupljeno predlogo (cene so nekje od 30€ in naprej) pravilno konfigurirati, že na prej nameščen sistem Wordpress. Da pa je spletna stran vidna, potrebujete še spletno domeno in gostovanje.

Wordpress predlogo, ki ste jo kupili, morate še prilagoditi, vnesti besedila in dodati slike. Za nekoga, ki to počne prvič, mu lahko to "enostavno" klikanje povzroči kar nekaj preglavic v primerjavi z nekom, ki je to počel že večkrat. Zgodilo se je, da so po nekaj dneh obupali in pustili vse skupaj na pol narejeno. Vseeno pa se zavedajo, da potrebujejo spletno stran in nato najamejo podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani. To tudi priporočam vsem, saj bodo tako prihranili na času in nenazadnje tudi pri denarju, saj brez znanja programskih jezikov pri izdelavi spletnih strani v Wordpressu skoraj več ne gre.

Kaj vam priporočam?

Brezplačne ali zelo poceni rešitve se ponavadi ne obrestujejo na dolgi rok in lahko povzročijo več finančnih stroškov zaradi reševanja težav. Velikokrat gre za vdore na Wordpress spletne strani zaradi pomanjkljive varnosti, nerednih posodobitev sistema in vtičnikov ter slabe izbire spletnega gostovanja. Težave se lahko pokažejo kot počasno nalaganje spletne strani, ki so velikokrat posledica zaradi pretiravanja z dodanimi vtičniki, ki jih mogoče sploh ne potrebujemo na spletni strani. Prav tako se zgodi, da se na spletni strani določeni elementi ne prikažejo ali pa se ne prikaže kar cela (pod)stran.

Dobro preverite kaj vam omogoča spletno gostovanje in za kakšno ceno. Cene se razlikujejo, ampak načeloma ne bi smeli plačati več kot 50€ na leto. Spletno gostovanje pri Primoss na dnevni ravni skrbi za varnostne kopije spletne strani in tudi zagotavlja 24 urno podporo. Poleg tega pa tudi nudimo garancijo na brezhibno delovanje spletne strani, če imate zakupljeno spletno gostovanje pri nas. Prav tako vaše zaposlene naučimo upravljati s spletno stranjo in je to všteto že v ceno izdelave spletne strani.

Profesionalna izdelava spletnih strani

Pri Primoss se pri izdelavi spletnih strani vsakega projekta lotimo profesionalno, upoštevamo vaše želje in iščemo rešitve, da je uporabniška izkušnja najboljša. Prav tako poskrbimo za stvari, ki jih uporabniki spletnih strani ne opazijo; zakup spletnega gostovanja in domene, posodabljenje vtičnikov in sistema, ter varnostne kopije spletne strani. Kot ste lahko že sami ugotovili, daleč od vsega, da bi spletno stran samo "naklikali" in vam za to zaračunali nenormalne vsote denarja.

Strinjam se, da je za končnega uporabnika Wordpress lahko zelo enostaven za uporabo kot je urejanje vsebine in dodajanje fotografij. Vseeno pa je treba ločiti med urejanjem in pa izdelavo spletnih strani v Wordpressu. V kolikor potrebujete novo spletno stran ali pa samo pomoč pri izdelavi, bomo ne glede na zahtevnost projekta, z veseljem priskočili na pomoč.

 

Napisal: Primož Vrabič

Ste le klik do nove spletne strani!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne strani. Pokličite 070 756 630 ali pa nam pošljite povpraševanje.