Pomen logotipa

Logotip je vaš najvidnejši objekt s katerim se boste predstavljali vašim strankam. Prav zato mora biti oblikovan tako, da si ga je mogoče čim lažje zapomniti in pa tudi oblikovno dovršen. Logotip odigra ključno vlogo pri pri trženju vašega posla. Zato je najboljše, če oblikovanje logotipa zaupajte strokovnjaku.

Namen logotipa

Namen logotipa je pokazati obraz podjetja. Predstavlja unikatno identiteto podjetja, ki se vidi skozi barve, črke in krivulje.

Principi oblikovanja

Logotip bi moral izražati osnovne informacije o podjetju. Zasnovan naj bo tako, da je v  povezavi z dejavnostjo podjetja. Npr., Zaokrožen logotip je primeren za podjetja, ki se ukvarjajo s storitvami, saj takšen logotip predstavlja krog zaupanja.

Identiteta blagovne znamke

Če se kaj prikazuje najvčkrat pri vašem poslovanju, je to 100% logotip. Videti ga je mogoče na vizitkah, računih, spletni strani, oglasih, ... Uspeh vašega podjetja ravno zaradi tega odvisen od dobro oblikovanega logotipa.

Vračanje strank

Pripadnost vaših strank je zelo pomembna. Stranke se bodo vračale k vam, če vam bodo zaupale, ampak konkurenca je vseeno velika. Naj si vas zapomnijo po dobrem logotipu. Po izstopajočim logotipom vas bodo med vso konkurenco z lahkoto našli.

Najpogostejše napake

Ne prenavljajte vašega logotipa, saj boste s tem izgubili na prepoznavnosti. Če ga že želite posodobiti, zato najemite strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati in oblikovati nov oz. posodobljen logotip.

Napisal: Primož Vrabič

Ste le klik do nove spletne strani!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne strani. Pokličite 070 756 630 ali pa nam pošljite povpraševanje.