Potek izdelave spletnih strani

Vaša spletna stran mora v le nekaj sekundah prepričati obiskovalca, da vas vsaj kontaktira ali pa opravi nakup. Če je temu tako, ste že na dobri poti, saj ste obiskovalca spremenili v potencialno stranko. Sedaj mu morate samo še razložiti zakaj je vaš izdelek ali storitev boljša od konkurence. Izdelava spletne strani mora ravno zaradi tega biti pravilno izvedena. Kako poteka izdelava spletne strani?

Strategija

Pri izdelavi spletne strani si je treba postavite nekaj vprašanj:

  • Kakšen je cilj izdelave spletne strani? Veliko jih bo odgovorilo, da želijo več prodati, ampak to je preveč na široko.
  • Želite, da vas pokličejo?
  • Vam pišejo po e-pošti?
  • Pridejo do vaših poslovnih prostorov?
  • Opravijo nakup?

Tukaj je možnosti veliko, vseeno pa je treba določiti cilje. Spletna stran mora imete klice k akciji (CTA-call to action), kontaktni obrazec in pa telefonske številke.

Vsebina

Priporočamo, da vsebino za izdelavo spletne strani pripravi naročnik, saj ve največ o svojih storitvah in izdelkih. Tukaj se lahko kar zatakne in ponavadi čakamo kar nekaj časa. Lahko pa tudi mi pripravimo vsebino ali pa samo dopolnimo vašo. Prav je v redu, če ima slikovni material, lahko pa slike zakupimo na spletu.

Oblika

Pred izdelavo spletne strani se dogovorimo o vaših željah glede izgleda spletne strani. Največkrat naročniki želijo imeti spletno stran, ki je že podobna kateri drugi. Pri obliki spletne strani vam svetujemo, kaj je smiselno; od postavitve, barv in pa da je v skladu z grafično podobo vašega podjetja. Po obliki in barvah si bodo vašo spletno stran zapomnili.

Programiranje

Programerji pripravijo osnutek spletne strani, vnesejo tekste in slike, kar je tudi zelo pomembno, pa stran prilagodijo na mobilne naprave. Tako je stran pripravljena na pregled naročnika.

Pregled osnutka

Spletno stran pregledamo in jo pošljemo tudi vam v predogled. Pričakujemo vaše mnenje, da lahko še vse uredimo. Za nas je pomembno, da ste zadovoljni vi in vaši uporabniki. Seveda smo potem tega veseli tudi mi.

Aktivacija

Izdelava spletne strani je končana, za aktivacijo pa potrebujete še spletno domeno in pa spletno gostovanje. Če tega še nimate, vam lahko tudi mi uredimo. Dobili boste dostop do administracije spletne strani, da boste kasneje vsebino urejali tudi sami. Ne pričakujte, da bodo obiskovalci na spletno stran prišli sami od sebe (nekaj jih bo res), ampak se s postavitvijo spletne strani, vaše delo šele začne.

Napisal: Primož Vrabič

Ste le klik do nove spletne strani!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne strani. Pokličite 070 756 630 ali pa nam pošljite povpraševanje.