6 pravil za dobro spletno stran

Za vsako spletno stran je izjemno pomembno, kako je oblikovana. Najpomembneje je, da se lahko prav vsak obiskovalec zlahka znajde na njej in pride do želenih podatkov. Le na ta način lahko spletna stran služi pravemu namenu. Ravno zato je pomembno, da se pri oblikovanju svoje spletne strani osredotočate na določena pravila oziroma nasvete, mimo katerih ne morete, če želite, da vam bo vaša spletna stran prinašala rezultate, kot ste si jih zamislili na začetku.

Nasvet/pravilo 1: Spletna stran naj bo izdelek strokovnjakov

Čeprav vemo, da obstaja kar nekaj spletnih orodij, s katerimi si lahko sami pomagamo pri oblikovanju spletne strani, je bolje, če stvar prepustimo ljudem, ki se s tem področjem tudi profesionalno ukvarjajo. Take osebe imajo posebna znanja ter številne izkušnje, ki so potrebne za izdelavo spletne strani, ki bo oblikovana na vrhunskem nivoju.

Nasvet/pravilo 2: Pazite pri uporabi vstopnih strani

Svetujem vam, da morate biti izjemno previdni tudi pri uporabi vstopnih spletnih strani. V resnici jih sploh ni potrebno uporabljati. Te so ponavadi popolnoma nepotrebne, poleg tega pa gre pri njih še za dodatno klikanje obiskovalcev, ki so prišli na splet po določeno informacijo. S tem bi lahko kaj hitro izgubili obiskovalca, ker ne bi pravi čas prišel do informacij, ki si jih želi.

Nasvet/pravilo 3: Pazite pri številu reklamnih pasic

Potrebno je tudi, da ste zmerni pri uporabi reklamnih pasic. Vaša spletna stran ne sme vsebovati preveč reklam, saj so lahko moteče in povsem neprijazne do uporabnikov. Obiskovalec vaše spletne strani lahko dobi občutek, da ga že takoj na začetku silite v nakup.

Nasvet/pravilo 4: Navigacija naj bo preprosta in jasna

Ključ do uspeha, ki ga potrebujete za svojo spletno stran, je zagotovo čista ter preprosta spletna stran. Svojim obiskovalcem morate v prvi vrsti omogočiti in zagotoviti dovolj pregleden design. Samo na podlagi tega ste lahko povsem mirni in prepričani, da se bodo k vam vračali vedno, znova in spet.

Nasvet/pravilo 5: Pazite, da bodo vaši obiskovalci vedeli, kje so

Neredko se tudi zgodi, da obiskovalci spleta sploh ne vedo, kje točno se nahajajo. Tega si nikakor ne smemo dovoliti na svoji spletni strani. Obiskovalcem moramo zato jasno dati vedeti, da je to naša spletna stran, obenem pa se morajo takoj zavedati, kaj vse na njej lahko dobijo.

Nasvet/pravilo 6: Izogibajte se različnim glasbenim podlagam na spletni strani

Vemo, da spletna stran lahko vsebuje tudi najrazličnejše glasbene podlage. Svetujem vam, da je najbolje, da se jim popolnoma izognete in jih tako na svoji spletni strani sploh ne uporabljate. Te so namreč lahko izjemno moteče. Poleg tega obiskovalci kar nekaj časa porabijo, da najdejo gumb, ki jim omogoča prekinitev poslušanja.

To je le nekaj nasvetov, ki so ključni, da je lahko določena spletna stran dovolj učinkovita ter kakovostna. Le taka spletna stran nas bo popeljala na primerno pot, ki bo predvsem uspešna in nam bo kot taka zagotovila veliko uspeha, ki nam ga bodo prinašali naši obiskovalci, ki bodo postali tudi naše stranke oziroma kupci.

Napisal: Primož Vrabič

Ste le klik do nove spletne strani!

Hitro, učinkovito do vaše nove spletne strani. Pokličite 070 756 630 ali pa nam pošljite povpraševanje.